Papírtasak gyártás

papírtasak gyártás

Cégünk, a Nagy-Papír Bt. közel 3 évtizedes múltra visszatekintő, szolnoki székhellyel működtetett családi vállalkozás. Alapvetően pénztárgépszalag gyártással foglalkozunk, de profilunk részének alkotó eleme az írólap és rajzlap gyártás, a tépőtömb (mechanikus jegyzettömb) gyártás, valamint a papírtasak gyártás egyaránt. Minden tevékenységünket –beleértve a papírtasak gyártás művészetét is – minőségi alapanyagból, profi kivitelezéssel, a leghatékonyabb eljárásokat alkalmazva végezzük. Minőségben, egyediségben, esztétikában, méretben, a lehető legszélesebb körben törekszünk vásárlóink igényeinek maximális kielégítésére.

A 2021/2022 évben megkezdjük a képen látható papírtasakok gyártását többféle méretben, színben és egyedi grafikával is.

Miért a papírtasak gyártás, azaz mik a papírtasak előnyei?

 • Megkönnyíti a szelektív hulladék gyűjtés és az újrahasznosítás folyamatát.
 • Környezetbarát, ebből kifolyólag lényegesen értékállóbb, költség és környezetkímélőbb, mint bármely más technológiával gyártott tasak.
 • Jó hatást gyakorol a benne tárolt áru minőségére.
 • Leegyszerűsödik általa a csomagolás.
 • Egyedi nyomattal és grafikával díszíthető, ezáltal ízlésessé válik.
 • Több méretben kapható.
 • Minőségi, vagyis visszazárható papírtasak gyártás esetén a benne tárolt áru több részletben felhasználható.
 • A gyártási folyamatot követő szállítás gyors, praktikus, higiénikus.

A papírtasak gyártásának rövid története, használata

A papírtasak gyártás múltja közel 170 évre vezethető vissza. Azóta folyamatosan finomítják a terveket, a termelés és a papírtasak gyártás optimális szintjének megteremtése érdekében. Már a kezdetekben millió számra gyártották a tasakokat, melyeknek akkoriban és napjainkban is, nagy keletje volt, van, hiszen kiemelten könnyített a pékségeknek, élelmiszerboltoknak a termékeik csomagolásában. Az ár mellett kezdetektől a mai napig fontos tényező, hogy a papír nagyon könnyen újra felhasználható és környezetbarát. A papírtasak védelmi funkciót lát el. Megvédi a benne található terméket (pl. szennyeződéstől), hasznos csomagolási/kiszerelési egységet ad az apróbb kiszerelésű árunak, marketing- és reklámcélra is felhasználható, ha pl. megnyomtatjuk saját logónkkal. Végül, de nem utolsó sorban kényelmi funkciót tölt be annak, aki használatba veszi. Cukrászdák és pékségek helyben történő termékcsomagolásán kívül előszeretettel használják étel házhoz szállításhoz vagy a mezőgazdaságban lisztek, cukrok csomagolására, termékek mintavételezésére, de popcorn tasaknak is kiváló. 

A papírtasak gyártás termékpalettája, leggyakrabban használt papírtasak típusok és papírtasak gyártás alapanyagai a teljesség igénye nélkül

 • Simítózáras tasak: Lezárható, többször zárható, önzáró, sínzáras papírtasakok. A könnyedén és gyorsan lezárható tasakok sokrétűen felhasználhatók. Legyen szó akár csomagolásról, vagy ipari szükségletről. Legnagyobb előnyük, hogy többször visszazárhatóak, így élettartamuk jelentősen nő. Praktikus kialakításuknak köszönhetően kényelmessé teszik a csomagolást. Gyakori formája az okmány és futártasak.
 • Kávés, teás, fűszeres dísztasak: Ezek különböző méretben, kis kiszerelésben is kapható ablakos papírtasakok.
 • Éltalpas papírtasak: talpkiképzés nélküli papírzacskó, oldalredős vagy oldalredő nélküli kivitelben.
 • Ablakos, talpas, vagy éltalpas papírtasak: papírtasak 20 mikron vastag víztiszta BOPP fólia „ablakkal”

A papírtasak gyártás alapanyaga lehet

 • Nátron papír: Nagy szilárdságú, rugalmas, ropogós fogású papír. Mérsékelten zsírálló. Elsősorban több rétegű, nagy teherbírású papírzsákok és zacskók gyártásához használatos.
 • Pergamenpótló: Erősen kiőrölt, jó tartású, zárt felületű cellulózpapír, közepesen zsírálló, kis méretű tasakok gyártásának alapanyaga.

Kérdezzen minket, kérje ajánlatunkat, segítünk. Az Ön céljai és elképzelései alapján javaslatokat teszünk.